Motorcykler

De italienske motorcykler fra Bologna har altid fyldt meget i mit liv og ifølge min bank også meget i min økonomi. Efter to år i Grønland havde jeg i 1983 spinket og sparet til den første 900S2. Den siden så navnkyndige Madam Blå - læs mere om det bekendtskab i undermenuen.

Madam Blå, 900SS fra 93 og nu 748 fra 2001.

På en eller anden måde må passionen have smittet af på Helle. Efter hendes læretid på en østtysk MZ, fik Vagn Stevnhoved i Grenå overbevist hende om at en Morini var næste skridt.  På en sommerferie med den som behageligt selskab, hvor jeg havde værktøjet klar i tanktasken, og det var nærmest i brug hver dag. Hjemturen foregik i et særdeles behersket tempo med et brændt stempel. Utroligt den kom hjem med den skade, vi vidste på det tidspunkt heldigvis ikke hvor alvorlig skaden var.

Herefter blev Miss Morini solgt til Vagn og han gav en Ducati 750 Sport i bytte. Den havde vi også mange sjove timer med. Senere Helle chauffør på en lidt nyere Ducati 750Sie - indsprøjtningsmotor, det duede bare..

I 1984 holdt en lille flok danske Ducatister møder i et forsøg på at organisere de få danske ejere af en Ducati motorcykel. På det tidspunkt var der stampet godt et halv hundrede adresser op på nuværende og tidligere ejere. I maj måned 1985 mødtes vi 45 ejere og slog os sammen i Ducati Klub Danmark. Klubben lever i dag i bedste velgående og vokser år for år. Et af holdepunkterne er klubbens hjemmeside - www.ducati.dk.